Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szférikus légzés, Mer-Ka-Ba légzés, vagy Csakra légzés

2012.01.13

Szférikus légzés, Mer-Ka-Ba légzés, vagy Csakra légzés


 


 

A szférikus légzést alulról, a gyökér csakrától felfele haladva végezzük, egészen a 9. csakráig.
Mint megtudtam, a korona felett van még két csakra. A 8-as a fejtető felett körülbelül annyi távolságra, mint a hüvelyk és a kisujj közötti távolság, a 9-es pedig még egyszer ennyire a 8-as tetejétől.
Ezek a csakrák a krisztusi erők csakrái.
Mindenkinek van ilyen, még azoknak is, akik vakságukban tagadják isteni részeiket, magasabb dimenziókkal való kapcsolataikat.
Az orrunkon keresztül kell belélegezni és vizualizálni, hogy a gyökércsakránkon és a koronacsakránkon át, egyszerre érkezik be a levegő a fő energiapályánkba, a középvezetékbe.
Kilélegezve pedig először a gyökécsakrán lélegzünk ki, másodszor a kettes csakrán lélegzünk ki, harmadszor a hármas csakrán, a soláron lélegzünk ki…., egészen a 9. csakráig így haladva.

De, az 1-es és a 7-es csakránknak, egy „kijárata” van. A kettestől a hatos csakránkig pedig a csakráknak két kijárata van, egy elől, egy hátul. Amikor a második légzésnél belélegzel, (alulról és felülről egyszerre) a kettes csakrán úgy lélegzel ki, hogy látod/érzed, amint a levegő a testeden lévő kettes csakra területén elől is kiáramlik és hátul is, persze egyszerre. Egyszerre „fújod” ki a levegőt mindkét oldaladon.
Látod, a korona csakrának és a gyökérnek csak egy kivezető nyílása van, a többinek kettő. A középső függőleges „vonal”, a középső vezeték. Az ábra csak azt mutatja, hogy befelé áradnak az energiák, de ugyanígy kifelé is.
Lentről-fentről egyszerre lélegezni azt jelent, hogy az égi és a földi energiákat egyszerre veszed magadhoz belélegzésnél, és egyszerre fújd is ki őket, egy adott csakránál, ahol is a fele elől jön ki, a fel hátul. Így tisztítja át egyszerre az egész energiarendszert a fény és a kozmikus energia.

Így lesz az ember egyre nyitottabb és befogadóbb, az őt körülvevő új energiákra, információkra és a mesteri-angyali segítők jelzéseire.

Minden nap egyszer kell ezt a légzés sorozatot végigcsinálni, de lehet, hogy úgy érzed, hogy kétszer, vagy háromszor csináld.

forrás: http://otrolahatra.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=59566

csakrakep.jpgNálam ez másként működik. Saját tapasztalatom is megosztom Veletek. Én legtöbbször akkor szoktam csakralégzést végezni, mikor meditálok magamban. Van, hogy csendben, van, hogy zene is szól...változó. - nem több kb. 10 perc-  Azon a részemen húzom -szívom- be a levegőt -az energiát a térből- ahol nyitva vagyok az Ég felé...elképzelem, hogy arany, (ez nagyon erős tud lenni, csak óvatosan vele) vagy fehér, (gyógyító) esetleg hideg kék (fejfájásra, magas vérnyomásra kiváló gyógyír) fény áramlik  ratjta. S végig haladok a csakrákon, első általában a szívcsakrám,  majd a 3.-as, 2-es,  aztán az 5-ös és 6-os. A végén mikor befejeztem, az átlégzést, kiegensúlyozás végett húzom fel az energiát, a lélegzetemmel  az 1-es csakrámtól a fejem tetejéig a 7-es csakráig, majd a fejtetőtől lefelé visszatolom, ezt kb. 3-szor (de leginkább ahányszor jól esik-) átlélegzem, "meghintáztatom" az enegiát. Majd eztán újra végig megyek az összesen, ki- és belégzéssel.

Eredmény: nyugi, béke, harmónia, vidámság

imagescaotluho.jpg

 

A legújabb felfedezésem magamon, hogy tudok a szívcsakrámon át lélegezni, folymatosan, nagyon finom érzés. Elképzelem, hogy szép zöld és rózsaszín fényű és úgy áramlik, hullámzik, mint a tó vize, ha egy követ beledobnak, körkörösen kicsitől a nagy felé. (épp, mint a képen) Ezt csak úgy minden cél nélkül szoktam tenni, mert jól esik. Segíti a csakra működését úgy érzem.

Ha kedvet kaptál hozzá, jó gyakorlást!

 

2012.01.13. Rita