Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lélekhinta

2013.01.08

A parton sétáltak.....nézték a felkelő nap narancsos színű sugarait hallgatták a tenger morajlását, arcukat a nap felé fordítva imát mondtak az Ég Apjához. Áldást kértek minden teremtett lélekre.

Ilyenkor egészen közel voltak... a szívük egy ritmusra dobbant, úgy símultak össze a lelkeik mint tánc közben két test. Furcsa és kellemes érzések ölelték őket körül. A tekintetükben különös fények ragyogtak...összecsillant a szemükben valami a túlról, egész régről messze időkből...s egy különös dal szólalt bennük. Ami az egymáshoz tartozásukról szólt.

Az Egy hívta életre, s lehelte beléjük a szerelem szent tüzét. Ez lángolt és lobogott lelkük, szellemük erejében. Különös hangon szólalt az Egy hangja bennük. Nem volt félelmetes sem ijesztő,  mégis határozott és erőteljes, irányt mutató hang volt bennük.

De egymásban is tudtak szólni a szívük hangjain.

Ezen a különös reggelen, a hűvös, friss levegőben a szél szólalt meg halkan és suttogón....különös dallamba ágyazva az Ősök hangját, mely csak Nekik szólott.

Égi üzenet volt;

Egy az út amin járni kell

Egy a szív mellyel dobbanni, érezni kell.

Egy a Szellem miben létezni kell.

 

A tenger hullámzó mélyén, a sötétkék víz alatt éledt egy Világ, mi készült felszínre térni.

Szívek nyíltak meg, különös aranysos sugárban s beragyogták a tengerek hűvös mélységeit, a hegyek-erdők rétek világát,  melegséggel töltve meg a tereket.

A kagylók melyeket a partra sodortak a hullámok egészen más színben pompáztak a ragyogó Holdvilágban, hírül adva hogy valami változott a mélyben s a magasban. A kagyló-gyöngyök  rózsás fényűek lettek. A pillangók tánca még különösebbé vált. A madarak dallamos éneke harsányabb lett. A fák lombjai dúsan zöldeltek. A vadak szemében bizalom jelent meg, a ragadozó madarak szeme élesebben villant, mint annak előtte. Más lett a világ, pedig látszólag ugyanaz volt.

Hűs források és forró alvizek törtek fel a sziklák mélyéből, új utat és új életet hirdetve az úton járóknak.

 Ősi gyógyítók táltosok tétrek meg Hitük szerint és kezdték meg Áldásos tevékenységüket az emberek közt.

Különös csillagtitkok-tanítások jelölték az ösvényen az utat.

 

Ők ketten az elsők közt járván tapasztalták meg az Ég titkait. S így találtak egymásra egy különös úton mely a szívük szerint való s az Egy által elrendelt volt.

 

folyt.köv.