Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csillagkör

2013.12.04

Egy hatalmas teremben ültek több asztalnál sok emberforma. Az asztal lapja a csillagképek különös cirádás, kacskaringóit tartalmazta, minden csillagképben egy-egy pár ült. Egy férfi és egy nő. A ruhájuk mintázata megegyezett a csillagjegyük mintázatával. Anyaga vaskos brokátszerű volt, bronzos barna és arany színű. A teremben nem voltak képek a falon, s a pulpituson a Tanács foglalt helyet, 7 tagból állt a férfiak ültek a női részek mögöttük álltak. A csillagnemzetségek képviselői voltak mindahányan.
Mikor elkezdődött az ülés a Lány feleslegesnek érzete ott magát, s már-már készült, hogy feláll s távozik. A fiú mellette ránézett, s gyengéden megfogta a kezét, s odasúgta a gondolataival:

-maradj kérlek, nélküled nem jó itt.

A lány tétován nézett, nem értette a fiút, hiszen eddig sem ült mellette....a szemük úgy kapcsolta össze a lelküket, hogy a lány szíve megtelt melegséggel a fiú tekintete pedig fénnyel.

A teremben mindenkinek korona volt a fején, s mint érzékelték a pár közti gondolatcserét. Egy lélegzetvételnyi szünet következett,a főtanácsnok kérdőn nézett a párra.

A lány a fiú tekintetétől megigézve a legmélyebb szerelemmel mondta:

-rendben, maradok.

A fiú ettől megnyugodott, s társa kezét továbbra is kezében tartva ismét elkezdődött a tanácskozás. Ám ebben a percben kinyílott az ajtó, s egy női alak jelent meg, egészen más ruházatban, mint a terem többi tagja, s felajánlotta, ha a lány nem szeretne maradni, ő szívesen a helyére ül.

A fiú tiltakozott, a lány megrémült....úgy hitte nem pótolható.

A tanács legbölcsebb tagja magához hívatta a terem közepére a női alakot, kinek e kezében egy jogar volt, s korona nem volt a fején; s feltett szándékáról kérdezte.

A nő, a lány minden képességét és készségét kérdőre vonta, s bizonygatta saját alkalmasságát.

A lány ekkor végképp felállni készült, hogy menjen. De a fiú odasúgta neki: -nyugalom!

Majd felállt s a terem közepén álló két személyhez fordult:

Kérdéseket tett fel a nőnek, melyekre az nem tudott válaszolni, majd elővett egy gömböt a ruhája belsejéből, mely híven tükrözte lelkét s a hozzá tartozókat.

A női alak ott nem szerepelt, a lány viszont teljes gyönyörűségében ott állt, mint biztos pont a kör közepén. Ez még a lány számára is meglepő volt.

Ekkor az asztaluk, ahol többedmagukkal ültek, forogni kezdett, s csillagképek világítani. Az asztal körül mindenki nyugalommal ült s várta hogy mi lesz. Az asztal lapja ekkor megmutatta ki kivel áll egyezőségben s miképpen.

A gömbben hamarosan megjelent a női alak társa, aki egy csatamezőn rótta az utat.

A tanácsa tagjai elrendelték a férfi megkeresését, s a tanácsba hívását. A nőt megkérték foglaljon helyet egy üres helyen, egy másik asztalnál.

A fiú visszatért a lány mellé, s magához ölelte.

A nő irígyen nézte a boldog párt a másik asztalnál a másik csillagkép alatt.